Vücudun, içinde çeşitli içerikler bulunan ılık bir çamur banyosunda belirli bir süreyle tutulmasıdır. Mineraller, vitaminler, doğal antibiyotikler içeren; organizmayı güçlendiren ve stres atmayı sağlayan bir terapidir.
Hücre Yenilenmesinde; Kolajen üretimini artıran bir antioksidan olduğu için yaşlanma sürecini yavaşlatır. Cilt sıkılaşmasında; Cilt üzerinde bulunan ölü hücre ve toksin maddelerin atılmasını sağladığı için sıkılaştırıcı etkisi vardır.Hormon dengeleyici; Regl dönemi öncesi sendromu adı verilen dönemin negatif etkilerine karşı savaştığı gibi, hormon dengeleyici etkisi vardır.Doğal iltihap savar; Yorgunluk, aşırı zorlanma veya romatizma, artrit vb. hastalıklar nedeniyle oluşan kas ve kemik problemlerini giderir.Bağışıklık siteminin kuvvetlenmesinde yardımcı olur.
Yan etkisi bulunmayan çamur banyosu, sadece güzelleştirmekle kalmıyor; aynı zamanda birçok hastalığa da iyi geliyor. Yüz bölgesine uygulanan bazı çamur maskeleri de olmasına rağmen, çamur banyosu genellikle boyun bölgesine kadar vücudu çamurda tutarak gerçekleştirilir. Çamurun farklı ve çeşitli içerikleri olabilir: Örneğin içeriğinde radyoaktif elementler ve kükürt bulunan çamurun romatizma, cilt hastalıkları, ciğer ve dalak rahatsızlıklarına iyi geldiği gibi sindirim ve sinir sistemiyle ilgili yararları da vardır. Bazı tür çamur banyolarında volkanik kül ve çeşitli mineraller de bulunur.
ÇAMUR TERAPİNİN FAYDALARI
Sırt, kol, bacak ağrılarına iyi gelir.
Krampları ve adale spazmlarını çözer.
Varislere iyi gelir.
Vücut hormonlarını dengeler.
Vücuttaki ödemi, toksinlerin atılımını hızlandırır.
Kan dolaşımını arttırır.
Bağ dokusunu güçlendirir.
Hücrelerin madde değişimini düzenler.
Selülit tedavisinde etkilidir.
Bazı alerji türlerine iyi gelir.
Lokal fazlalığı (yağ tabakalarını) giderir, inceltir.
Cildin yaşlanmasını önler.
Cildi nemlendirir, doğallaştırır, besler.
Cildin gözeneklerini temizler.
Yorgunluğa iyi gelir.
Keyif ve rahatlık verir.